Étrend-kiegészítők

A Mivelle.hu oldalán olvastam ezt a bejegyzést, itt tömören, a lényegre szorítkozva le van írva, hogy mit érdemes tudni az étrend-kiegészítőkről.

 Mik is azok az étrend-kiegészítők?

Az étrend-kiegészítők a hagyományos étkezés kiegészítésére szolgáló, vitamin, ásványi anyag, vagy más élettani hatással rendelkező anyagok.

"Míg annak idején csak pezsgőtabletta formájában volt kapható, ma már rágótabletták, kapszulák, cseppek és porok formájában is találunk a patikák és boltok polcain egyaránt. Van amelyik csak egyféle, például C-vitamint, míg más étrend-kiegészítő kombináltan tartalmaz vitamint és ásványi anyagokat.

Táplálkozásunk és fizikai munkánk jelentősen megváltozott az elmúlt száz évben, zöldséget és gyümölcsöt nyersen már alig fogyasztunk. Az élelmiszer boltokban kapható ételek káros anyagait még felsorolni is nehéz volna. Bármennyire próbálunk az egészséges életmód jegyében élni, nem tudjuk a megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminokat és ásványi anyagokat bevinni és szervezetünk szükségleteit kielégíteni."

Étrend-kiegészítőnk hatóanyaga ne legyen szintetikus, fölösleges adalék anyagokat se tartalmazzon.
Ne lépjük túl a napi ajánlott mennyiséget! Az étrend-kiegészítők fogyasztása nem helyettesítheti a kiegyensúlyozott és változatos étrendet! 

A www.oeti.hu weboldalán megtalálhatjuk: étrend-kiegészítőként nem javasolt gyógynövények listáját, a hatályos jogszabályokat, nyilvántartásban szereplő étrend-kiegészítők listáját.

Forrás: https://mivelle.hu/etrend-kiegeszito/

Étrend-kiegészítők a DXN kínálatából

"Dato' Dr. Lim Siow Jin, a DXN elnöke a vállalat megalapítása előtt úgy látta, hogy a gyógynövényszakértők kihalásával veszélybe került az a tudás, ami az egyszerű emberek számára korábban az egészségük fenntartását, az immunrendszerük megerősítését jelentette.

Mint modern ember, azt is tudta, hogy a múltat nem lehet már visszahozni, ezért úgy döntött, hogy nem csupán egy falu lakosainak teszi elérhetővé, hogy hozzájussanak a Ganodermához, a Spirulinához, a Cordycepshez, hanem olyan módszereket dolgoz ki, melyek segítségével ezek a kiváló hatóanyagok a világon minden emberhez eljuthatnak."

( Idézet: A DXN oldalról )

 

Miért van szükségünk étrend kiegészítőkre?  
Az étrend-kiegészítők célja, hogy azokat a létfontosságú vitaminokat, nyomelemeket és ásványi anyagokat bejuttassuk a szervezetbe, amelyeket a táplálkozás útján nem vennénk magunkhoz. Ma már egyre egészségtudatosabbak az emberek, sok diéta és táplálkozási irányzat létezik, ezért sajnos nem tudjuk megállapítani, hogy épp milyen vitaminok, ásványi anyagok hiányoznak a szervezetünkből, miket kell pótolnunk. Fontos az étrend-kiegészítők fogyasztása, mert pozitív hatással lehet a szervezetre és megelőzhet egyes betegségeket.
Hiányuk bizonyos idő elteltével, betegségeket, különféle hiánytüneteket okozhatnak. Ezért aztán ajánlatos az étrend-kiegészítők rendszeres fogyasztása, persze szem előtt tartva az egészséges és vegyes táplálkozást.

Miért ajánlott étrend kiegészítőket fogyasztani? 
Amíg régen igaz volt a mondás: "napi egy alma az orvost távol tartja" -ezt ma már nem mondhatjuk el. 
Az emberi szervezetnek ma már szüksége van étrend-kiegészítőkre, amelyek megvédhetik és fenntarthatják az immunrendszer egészséges működését.  Ezzel a közérzetet is javítva, betegségeket előzhetünk meg a fogyasztásukkal.

 

Mikro anyagok csoportjába tartozik:

  • ásványi anyagok (magnézium, kalcium, kálium stb.)
  • vitaminok (C, B, A, D, E stb.)
  • nyomelemek (réz, vas stb.)

Az étrend-kiegészítők között vannak olyanok, amiket folyamatosan lehet szedni, és vannak olyanok, amiknél ajánlott  bizonyos idő után szünetet tartani, valamint szükséges az orvosi ellenőrzés.

 

Tápanyaghiány tünetei lehetnek:

  • betegségekből való felépülés igen lassú folyamata 
  • betegségekre, fertőzésekre való hajlam 
  • gyenge immunrendszer

Az étrend-kiegészítők fogyasztásának mennyisége:

Érdemes azzal tisztában lenni, hogy nincs olyan, hogy napi bevitel. Minden embernek más és más a tápanyagigénye.  Minden ember, minden szervezet igénye más, és minden ember minden egyes napja is más, eltérő.

Étrend-kiegészítők legfontosabb tulajdonságai:

  • segíthetik az immunrendszer megfelelő működését
  • segíthetik a szervezet öngyógyítását, természetesen megfelelő táplálkozás mellett
  • a tápanyaghiányból fakadó tünetek megszüntetésében segíthet
  • a szervezet megfelelő működést biztosíthatják

Az étrend-kiegészítők a megváltozott életmód miatt javasoltak, mivel szennyezett a földünk, a levegőnk és a vizünk is. A bevitt élelmiszerek kevesebb minőségi tápanyagot tartalmazhatnak, mint régen.

 
Az étrend-kiegészítők fogyasztásával és a megválogatott minőségi élelmiszerrel egészségünket és energiaszintünket is tökéletesen szinten tarthatjuk.
 

A szintetikus vagy a természetes vitamin a jó?

Néhány alapvető fontosságú dologról sosem hallunk a szintetikus vitaminok reklámhirdetéseiben, pedig sok embert érdekelne bizonyára az a tény, hogy miközben egészségét óvni akarja, mennyire árthat szervezetének. Az egyik fontos tényező, hogy a szintetikus vitamin sosem képes teljes mértékben betölteni ugyanazt a szerepet, mint a természetes vitamin.

E mellett a szintetikus vitaminok csökkentik más tápanyagok hasznosulását a szervezetben, és a vesét is megterhelik. Aki valaha is tanult biokémiát, jól tudja, hogy a vitaminok működéséhez nem csupán a vitamin-molekulára van szükség, hanem mellette enzimekre, koenzimekre, kofaktorokra. Ezek mind megtalálhatóak a természetes vitaminforrásokban, de a szintetikus formulákban már nem.
 
Vitaminokra mindenképpen szüksége van szervezetünknek a tökéletes működéséhez, ugyanúgy ahogy ásványi anyagokra, enzimekre és egyéb más hasznos anyagra. A legjobb az lenne, ha természetes módon zöldségekkel, gyümölcsökkel tudnánk bevinni ezeket a szervezetünkbe, mert ezek tartalmazzák együtt azokat a hasznos anyagokat amik együttesen  tudják kifejteni a legjobb hatást. Az azonban tény, hogy a ma kapható zöldségek és gyümölcsök már csak minimális mennyiségben tartalmaznak hasznos tápanyagokat, összetevőket. Az elmúlt évtizedekben annyira ki lettek fosztva a földek a helytelen gazdálkodás miatt, hogy a ma termő zöldségek, gyümölcsök, nem is beszélve a kamionokban érleltekről, amik talán napot és földet se láttak már tized annyi vitamin és ásványi anyag sincs, úgy mint 30-40 évvel ezelőtt!
Az egyik legtermészetesebb és legjobb vitamin és ásványianyag forrás, a SUPERFOOD-nak szuper élelmiszernek nevezett Spirulina, aminek 1 grammja / 4 szem tabletta / 1 kg zöldség gyümölcs hatóanyag tartalmának felel meg.  
 

 

A Spirulina a legjobban felszívódó tápanyagforrás, akár 90%-os is lehet a hasznosulása. Az űrhajósok sem szintetikus vitaminokat visznek magukkal, hanem alga készítményeket, amik a legkisebb formában a teljes tápanyag szükségletet tartalmazzák.   

Ha a Ganodermát és a Spirulinát együtt szedjük pótolhatjuk a szervezet teljes vitamin, ásványi anyag és tápanyag szükségletét. Én a természetes vitaminokat a Spirulinát és a Ganodermát fogyasztom, ezeket részesítem előnyben.

Az már csak hab a tortán, hogy a ganodermás kávémat kortyolgatva is kényeztethetem a immunrendszeremet a sok természetes hatóanyaggal, vitaminnal!

Ha a szintetikus vitaminok helyett Te is, inkább a valóban hatékony, természetes vitaminokra szavazol, akkor regisztrálj  a DXN hálózatába és vásárolj az olcsóbb törzsvásárlói áron!

Kérdésed van?