Cocozhi, a finom ganodermás kakaó
Dél-Amerika északi részének trópusi esőerdőiből, főként az Amazonas és Orinoco vízrendszerének ártereiről származik a kakaó (Theobroma cacao), gyümölcse a kakaóbab, az élelmiszeriparban fontos szerepet tölt be: a kakaóvaj, a kakaópor és a csokoládé alapanyagaként kerül felhasználásra.
Nemcsak ősszel, és nemcsak a szottyos, esős, időben szeretjük a Cocozhi kakaót!
Gyerekek és felnőttek egyaránt kedvelik!
A maják, később az aztékok és az inkák már négyféle kakaóitalt ismertek. Ezek egyikét, a sokoatlt (a nahua indián név jelentése "habos víz"; ebből származik a "csokoládé" szó) kakaóból, kukorica- vagy maniókalisztből, mézből, vaníliából és vízből készítették. A magvakat borító fehér terméshúst csemegeként ették, a termés más részeiből használati tárgyakat és szereket (terméshéj → kanalak, pohár, edények; levelek → háztető; kakaóbab → gyógyszer) gyártottak."
Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Kakaó_(növényfaj)
A kakaó hatása a szervezetünkre
Cortes a kakaó szervezetre gyakorolt hatását a katonáin vette észre, mivel a katonák harci kedve megnőtt a kakaó elfogyasztása után, sőt még az állóképességük is javult.
A bennszülöttek a kakaót afrodiziákumként is használták. A kakaónak igen sok pozitív élettani hatás van.
A kakaó igazi csodaszer! Értékes tulajdonságait az alábbiaknak köszönheti:
- több mint 300-féle különböző értékes vegyületet tartalmaz
- az ásványi anyagok és vitaminok bőségesen tartalmaz, megtalálható benne a foszfor, a magnézium, a réz és a kálium, valamint az A, B1, B2, B6, B12, D- és E-vitamin.
- erős antioxidáns tulajdonságokkal is bír, a benne lévő flavonoidoknak és polifenoloknak köszönhetően. Ezért hatásos alapanyag a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek megelőzésében.
- teobromin- és alacsony koffeintartalmának köszönhetően élénkítő hatású, serkenti a mentális aktivitást. Ezért igen hatásos tud lenni megerőltető szellemi tevékenység, vagy éppen a vizsgaidőszak alkalmával.
- kevesen tudják, de a kakaónak kb. 20 százaléka élelmi rost, ami segítheti az emésztést
Felhasznált részei:
- mag (Cacao semen),
- a magból készült por (Cacao pulvis),
- a magból nyert kakaóvaj (Theobromae/Cacao butyrum)
A kakaó mag és a belőle készült por főbb hatóanyagai:
- fermentált magban 1-2% teobromin,
- 0,2-0,3% koffein,
- nyomokban teofillin,
- kb. 5% katechin-cserzőanyag,
- polimer procianidin,
- 50-60% zsíros olaj.
A kakaó fő hatóanyaga, a teobromin, megtalálható a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben [Theobrominum, Ph. Hg. VIII. 2389, 4422, 7522]
A kakaót elsősorban fűszerként használják. A wellnessiparban masszázshoz is elterjedt, mert a magas kakaóvaj tartalmú csokoládéban található hatóanyagok bőrtisztító, bőrápoló és méregtelenítő hatással rendelkeznek. A kakaóvaj teobromin tartalmánál fogva külsőleg segíti a zsírégető folyamatokat. A flavonoidok gátolják a bőr öregedéséért felelős szabad gyökök képződését.
Ennyi bevezető után most ismerjük meg a DXN egészséges, ganodermás finomságát, a Cocozhit!
A Cocozhi a gyerekek és felnőttek kedvence lett, a legfinomabb kakaóból és Ganoderma kivonatból állították
össze. Az egész család számára kiváló ital télen forró csokiként,
nyáron hidegen fogyasztható. Könnyen elkészíthető! A tasak tartalmát
egy csésze max. 80°C-os forró vízbe el kell keverni és már kész is az
élvezetes, finom, egészséges, ganodermás ital, ami igen jó hatással van
szervezetünkre.
Összetevők: növényi eredetű tejszín, cukor, sovány tejpor, malátakivonat, kakaópor, Ganoderma-kivonat, vanillin
Cukrot és sovány tejport tartalmaz. Nem tartalmaz mesterséges színezőanyagot és tartósítószereket.Miért ajánlom?
Egyszerű a válaszom: mert finom és egészséges ital. Támogatja az immunrendszert a benne található ganodermának köszönhetően. Energiát és jó közérzetet ad, segíthet átvészelni a megfázással, vírusfertőzéssel járó időszakokat. A benne levő ganoderma gyógygomba összes hatását élvezhetik a gyermekek, és az egész család.
Így egy egészségtudatos életvitelben a táplálkozás fontos része lehet.Szeretnél rendelni?